Baby 6 bulan❤

Saya baru nak mula bg baby mkn. Perlu ke letak minyak masak setiap kali nak bg baby mkn ? Takpe ke kalau tanak letak ? #1stimemom #firstbaby #bantusharing

1 Balas

tak perlu byk sis. bagi dalam 2,3 titik je.Minyak membantu makanan anak padat dengan tenaga. Membantu serapan vitamin larut lemak vitamin ADEK. Minyak bekalkan asid lemak perlu untuk tumbesaran otak anak.

3y ago

a'ah minyak masak yg kita guna untuk masak mknn family. lg senang nk handle. semua suhu ok je. kalau mcm evoo (extra virgin olive oil) tak boleh suhu panas. saya penah beli tapi ank tak suka bau dia. last² pak mak ye yg tolong hbskan.