Apa perlu buat kalau sangkut GDM 😅🥲

Saya baru minum air gula tadi. Ingatkan ok, sbb sampai ke petang, nurse tak call. Rupanya seminit sebelum balik keja, dia call suru datang esok cek bsp 🥲 sedih gila. Sbb kena pg kk regularly 😂 ada lg tak geng2 gdm. Bole cerita pengalaman mcmmna first time dpt tau result, lpstu korang buat apa utk kurangkan gula ? Sy ni tgh2 jem tiba2 stress fikir 🥲 #firsttimemom

7 Balas

Sama la sis, lepas tau sangkut gdm terus saya susah hati. Terus search apa patut buat apa patut makan. Beli mesin yg cek gula tu utk cek sendiri. Saya terus kawal makan. Nasi 1 senduk lebihkan sayuran hijau dan jgn lupa protein seimbangkan. Sekarang ni mmg avoid terus minum manis. Cuma minum susu dan air suam je.. malam lepas pukul 8 memang tak makan berat langsung, kalau lapar just makan buah epal hijau je dan minum lemon suam utk turunkan gula.. jangan stress2 tau.. stress pon boleh buat gula naik jugak💪🏻