Tips awal mengandung

Saya baru mengandung 6weeks, dan zero knowledge apa yg nak dibuat. Taktau kena start makan apa, pantang larang awal² pregnant dan sbgainya. Mommies ada reference tak utk rujuk kat mana nak refer tips² awal hamil? #bantusharing #firsttimemom #firstbaby

3 Balas

Di awal kandungan ni pertama sekali awak wajib ambil folic acid 400mg . Tak kesah jenama apa pun . Saya suka makan jenama appeton . Kena banyak berehat . Jangan buat kerja lasak sangat , kalau boleh awal awal ni jangan bersama dengan suami ( awak boleh slowtalk dengan suami , supaya suami faham ) kalau bab makanan , elakkan makanan yang mentah atau separuh masak . ☺️ Nanti dah 12weeks dah buka buku dekat kk , nurse akan bagi chart untuk makanan yang boleh naikkan hb . Bekalkan vitamin untuk ibu . 🥰

1y ago

okei noted sis.. tq for sharing😘