ADAKAH +ve?

Saya baru gugur anak pertama 25/2 haritu, possible tak untuk pregnant secepat ni? Belum first period, nifas stop 19/3, ada tak macam saya belum first period lepas gugur terus lekat? Harap membantu 🥹 ttc 5y

ADAKAH +ve?
1 Balas

hormon hcg amek masa nk turun dri dlm bdn antara 4 ke 6minggu lps gugur. btw upt ni 1 line je. and please plan next pregnancy after 3month. sbb pregnant again dlm masa terdekat ni, risiko utk gugur sekali lagi sgt2 tinggi dlm masa terdekat ni jugak sbb rahim u belum betul2 kuat lagi utk carry new baby. bagi rahim u kuat dulu atleast 3month, bru plan for next pregnancy. pengalaman saya sendiri. gugur bulan 10 2021, lekat balik bulan 11 2021. gugur balik bulan 12 2021. and emotional masa gugur 2nd time tu lagi teruk dari yg 1st, sbb u hilang 2anak dlm wktu 2 bulan berturut.