scan

Saya baru check upt.. kemudian ke klinik. Mungkin 5 mggu.. doc x bagi scan.. sebenarnya minggu ke berapa sesuai untk check

scan
25 Balas

Kalau pergi klinik swasta, dia orang akan scan kalau kita nak kepastian. kalau dekat klinik kerajaan, dia orang takkan scan atau buka buku pink, biasa kk suruh datang kandungan 12weeks dah boleh buka buku pink. Lepas tuh checkup macam biasa untuk perkembangan bayi dalam perut 😊😘

7w ke atas. sbb dah nampak kantung, janin n heartbeat nt free² jom join grup mommy. boleh kongsi ilmu sembang santai😉 https://chat.whatsapp.com/E6fkwVRxnn59x3KBPogyK7

Sy scan 8 mggu, tp nmpk kantung je. Before scan baik tahan kencing, second time scan sy 10w6d nampak baby n heart beat. Dr pulak kata bby besar saiz 12wv😂 alhamdulillah

Sama la,mase 6 weeks hr tu pun tak nampak jugak..nie KK bagi appt 20hb nie,time nie dh 8 weeks dh..hopefuly nmpk dan semua baik2 shj sbb sy ad fibroid sekali..

sbb awal lagi Klau ikutkan nk scan sis..sy lupa plk brpa week dpt scan mby dlm 19@20week tgk ats kshtn ibu Klau ada ppe mslh dktr akn scan TKT bby lemah k hpe k kn

maybe sbb awal lagi kot, sy haritu scan mase 6w6d dah nampak baby dan heartbeat. . nnti 9w kena repeat balik..

Nape tak bg pulak. Boleh scan kat bawah sis. Sy 4w & 8w scan kat bawah

sy dulu check minggu ke 8 .. dah ada kantung & heartbeat

Saya time 7 weeks dah nmpk heart beat baby. 😊

Tahniahhh 👏👏👏 doakan utk sye jgk