Apa yang harus dilakukan?

Saya baru check sendiri...positif...step seterusnya apa yg harus saya lakukan?

2 Balas

Kalau tak pasti kandungan berapa minggu sebab tak ingat hari pertama untuk last period, boleh je jumpa doktor utk scan. Tapi kalau ingat, boleh buat kiraan utk tau usia kandungan. Tunggu kandungan dah 8 minggu boleh confirmkan pregnancy kt klinik, scan utk tgk perkembangan dan dgr heartbeat. Seterusnya boleh buka buku pink kt klinik kesihatan berdekatan atau klinik swasta - ikut pilihan diri. Tahniah puan, banyakkan berehat dan kurangkan kerja berat utk awal awal ni

bulan 2 sy mengalami keguguran...dan ini adalah kehamilan sy kali kedua... Adakah sy perlu segera ke klinik untuk memantau...kerana pada kehamilan pertama saya,scan menunjukkan kandungan tiada perkembangan..