Denyutan jantung bb

Saya baru 7 minggu, mmg dh ada bunyi denyutan jantung maksubnya dh ada Roh ke,sbb ada yg kata 4 bulan baru ada Rohnya😊maaf atas khilafan saya..#naktahu

1 Balas

belum.. jantung memang dah ada. tapi roh hanya akan ditiupkan lepas janin cukup sifat iaitu pada 120 hari dalam kandungan “Sesungguhnya setiap daripada kamu dihimpunkan penciptaannya di dalam rahim perut ibunya selama 40 hari, kemudian jadilah (nutfah) itu segumpal darah selama tempoh itu juga, kemudian jadilah (`alaqah) itu segumpal daging selama tempoh itu juga, kemudian diutuskan malaikat dan ditiupkan ke dalamnya roh”. Riwayat al-Bukhari (3208) dan Muslim (2643)

2y ago

Owh...faham2...terima kasih atas info