Ibu hamil boleh minum air kelapa ?

Saya baru 7 minggu 2 hari . Boleh ke minum air kelapa muda ? Ada yang cakap minum air kelapa tak elok untuk ibu hamil . #ingintahu #firstbaby #ingintahu

3 Balas

Bole je , saya dri awal preggy smpai now dh 39 week pon masih minum , tapi ikut badan jgk kut , sis try dlm setengh cawan dulu , klau tkde apa2 bole go on , lgipon bukn nk minum bnyk kn , klau saya minum setakat nk hilangkn rasa teringin je

Kenapa xelok pula? Sy paling suka air kelapa muda. Dari awl trimester minum ☺️

2y ago

Moderate, tak la hari2 minum. Klu jumpa, beli lh. Tp yg jenis pure punya, xde gula xde ais. Awk cuba la minum sikit2 dlu.

bole je sis. org ckp klau pragnan minum air klapa nti bby kuar cantik...

2y ago

oh ye ke . saya air masak tak bole telan . air kelapa bole pulak . tapi tak berani laa minum banyak .