BERSALIN AWAL

hi saya baru 35weeks 4days, kalau bersalin awal dalam 36weeks+ sebelum 37weeks boleh ke? baby kena tahan wad tak? last checkup 34weeks baby dah 2.4kg. tq 🥰#ingintahu #firstbaby

4 Balas

sy bersalin 36w3d. tgok pada berat baby tk silap sy. kalau 2.5kg dr tk tahan pun. tpi mcm kes sy kena tahan sbb sy gdb n gdm. tahan 2 hari je. mmg consider prem. tpi border prem. ade stengah dr tk tahan pun. sis jgn risau ye kalau bersalin awal pun 36w ni baby dh sihat. sy tk kena ccuk matang paru2 pun baby okay je. Alhamdulillah. doa yg baik2 ye. jgn stress2. kesian baby 😘 sy doakan sis dipermudahkan urusan.

sy ank pertama dlu 36w..pecah ketuban dkt rumah.alhamdulillah bby tak kena tahan,blh duk skali ngn ibu..tp kecik la sikit bby sy 2.16kg..tp tu dlu la sy bersalin tahun 2013😁..dh 9 tahun ank sy yg pertama tu.skang pregnant no4.tunggu masa je ni nk bersalin

2y ago

hee alhamdulillah mesti baby sihat comel 😍😍 kekadang tertanya juga knp premature ada yg tak kena tahan. rupanya sbb berat n kesihatan. so takde masalah pun la ye bersalin awal

doctor suruh bersalin awal ke ape ? selalu x ckup 37w mmg bby tgl ward dulu. tapi itu pon ikut observation doctor mcm mana.

2y ago

hee faham. overthinking sis sebab saya selalu duk cramp perut macam nak period tu. risau bersalin awal ☹️

Sebelum 37weeks baby masih dalam pramatang sis

2y ago

walaupun berat baby ok ye sis? baik baik. semoga saya dan ibu2 lain bersalin cukup bulan tanpa ada masalah kat baby and moms amiinnn