Breastfeeding

Saya baru 25weeks, and firstimeMom. Tapi sye dr start pregnant mmg berniat nak fully BF baby saya ?. Ade pape tips ke dr mommies buat utk produce byk susu sblom deliver dan selepas deliver? Sye berminat nak tahu dan belajar tp tk thu nak cari dkt mana ? Tolong ya ?#firstbaby #pleasehelp

1 Balas

Susu kan baby dengan kerap ikut demand baby untuk banyak kan susu dan lemak susu, avoid bagi puting atau botol susu di 2 bulan pertama kalau nak bagi botol jugak incase macam emergency ke jangan bagi dengan kerap maksudnya cuba untuk bagi la sehari sekali je. kena ada mindset "susu aku ada" jangan pernah fikir susu kita tak ada or tak cukup sebab bila baby sucking susu kita akan keluar jugak nanti, banyak kan membaca or boleh join group fb 'happy breastfeeding malaysia' kat sana banyak info tentang bf lagi lagi direct feeding kalau ada duit lebih sikit boleh join class jugak, setakat ni je yang saya tahu.