Air kencing warna oren

Hi saya baru 16w. waktu saya kencing tadi warna nya keluar warna seakan oren. Ada mommies jadi mcmni? Kenapa ya?

Air kencing warna oren
5 Balas

dhydration sis..saya baru kena isnin baru ni, air kencing keluar sikit saja... puasa sama kot...dgn brat badab trun 5-6kg xsmpai 1bln...doc dh xbg puasa...suruh mnum air kosong bg byk... masalah trimester ke 2 masih alahan..mkn smua muntah..mnum air byk pun muntah, migraine xleh bawa bincang..lpas tak puasa.. alhamdulillah migraine xda lg..back to normal cuma layan muntah saja hari2...

saya pernah masa 8 minggu. pergi kk, dorg check air kencing , dorang kata kencing saya kotor sgt . dehydrated. lgpon masa tu saya alahan teruk tak boleh mkn n minum. sbb tu sampai dehydrated.

1y ago

sama lah dgn sy waktu awal preg masa alahan teruk x bleh mkn dan minum,,

Mungkin kencing kotor.. awak boleh minum air bali jugak dan minum air masak secukupnya okay 😉

mungkin dehydrated. Cuba minum air masak yg mencukupi utk berat badan kita

saya pun MCM tu jgk air kencing....