GDM sangkut

Saya baru 16 weeks & semalam KK ada call sangkut GDM 😔. Tiba2 rasa down sgt sebab background family xde yg ada kencing manis & sy xdela terlalu kerap minum air manis. Next week nak kena buat bsp. Rasa sedih & pressure bila dpt tahu sangkut gdm 😢#firstmom #firstbaby

12 Balas

Sy lepas minum air gula dpt result 11…terkejut jugak,Anak first ok je..ni ank ke2,…tiap kali buat BSP 4x tu,result Alhamdulillah 4 ke 5 gitu,(kira seblan sekali kena je p klinik )ikut nasiht doc & nurse + jg pemakanan.Nurse2 pun ok sentiasa bg kata2 semangt.So kita nih tak la terasa down ke apa..