Boleh share x baby 4 bulan lebih minum susu botol berapa oz sehari?

Saya bagi 2oz setiap 1 jam lepas tu 3oz setiap 2 jam dan ke atas. Malam setiap 1 jam bagi 2oz tapi dia macam kembong perut tapi kalau x bagi baby nangis pulak 🥲. X faham la nak buat macam mana. Ibu-ibu boleh share x rutin baby macam mana? #bantusharing #firstmom #pleasehelp #ingintahu

2 Balas

tuk baby 4 bulan setahu sy 4-5oz setiap 4 hingga 6 jam. sis bagi baby setiap sejam x bagi baby hadam dulu dah bagi susu yg baru tu yg perut kembung n buat baby nangis sbb x selesa. tapi ini bdasarkan pengalaman saja ya sis.

Mcm kerap sgt tu sis 1 jam. Bby sy yg 1 bulan lebih pun mlm dia minum 2oz setiap 3-4jam. Siang 2oz setiap 2 jam. Klau 4 bulan dh boleh bg 4-5oz setiap 4-5 jam.