tumpang tnya

saya asyik batuk , smpai sakit perut , boleh ke nak makan ubat batuk ? kandunh baby baru 4 weeks

3 Balas

ibu mengandung tak boleh nak amik ubat sebarangan. refer doktor ya. cakap sy tgh pregnant, batuk non stop. ada tak ubat batuk yg sesuai untuk sy. https://my.theasianparent.com/ubat-batuk-untuk-ibu-mengandung waktu sy pregnant dulu sy makan strepsil utk legakan tekak sbb batuk, paracetamol utk headache, loratadine utk selsema. tapi time ni sy dah 3 bulan. so, better puan pergi klinik ya sbb ada dos utk ibu mengandung.

Kena dapatkan nasihat doktor. Boleh makan ubat batuk jika doktor diberikan ubat batuk yang selamat untuk ibu hamil.

nk mkn sbrg kena gi klinik jumpe doc. at least doc akan bg ubat yg slmt utk ibu hamil