Saya nak luah kat sini

Saya anak sulung. Dari dulu memang ibu saya akan marah saya. Kekadang tak tahu apa sebabnya. Pernah juga pukul saya. Mungkin saya buat salah yang saya tak ingat. Cumanya sekarang ni saya dah berkahwin tahun lepas, dan sekarang saya pregnant 4bulan. Duduk depan rumah ibu saya je.Bila datang rumah ibu, ibu boleh marah² saya sebab tak tolong dia sidai kain and sapu sampah. Dia hentak kerusi, meja. Dia kata yang saya ni" kalau kerja bukan nak hulur duit banyak sikit, untuk aku dengan adik adik kau". Sumpah, stress sangat. Dia tak tahu ke gaji saya dengan suami pun tak cukup. Start saya pregnant saya alah teruk. Sampai tak bangun kekadang tu. So suami decide untuk suruh saya berhenti kerja. Pastu boleh pula dia kata saya ni menyusahakn ibu saya. Sedangkan dia menghulur duit kat saya pun tak. Stress sangat. Saya tak tahu apa salah saya sampai ibu asyik marah saya je. Ada je yang tak kena. Rasa geram sangat. Ayah saya diam je. Ayah saya baru lepas solat time tu. Sedih sangat. Tetiba terasa perut saya ni mengeras. Harap baby okay and sihat² je. Saya nangis teruk tadi. Mengadu kat husband. Hm, please bagi kata kata semangat . Stress dibuatnya

2 Balas

Awak dah kahwin. Bukan tanggungjawab awak utk menjaga keluarga awak especially bila awak tak mampu. Itu tanggungjawap ayah awak. Mungkin mak awak stress. So lebih baik lah awak keep a distance dari mak awak nanti takut awak terlalu stress sampai tergugur. Setiap orang ada akan di uji tetapi Allah tak akan uji seseorang tu kalau dia tak mampu laluinya. So Allah tahu awak kuat. Semoga awak terus bersabar dan tak hiraukan apa yang dikatakan oleh mak awak.

xyah pegi rumah ibu. tu je solution die.