“Tgh pregnant ke Tak ni ?”dah hampir 18week

Saya anak pertama, kdg2 risau tu kerap dtg bila tgok perut biasa sbb jenis perut buncit jgk sbelum berisi, Gerakan baby Tak reti nak ckp ade ke Tak kdg2 confius angin ke apa Checkup sbelum ni hb n gdm semua ok Tapi nk jujur dlm ni saya bnyk sgtt Skip ubat kk 😣 alahan dh kurg bole telan Tapi ade perangai xnak mkn ubat cuma konsisten minum susu kambing calla. Mslh lain Belum ada alhamdulillah, kdg2 rasa ade Baby ke tk ni 😅Ibu2 ade bt ujian kromosom Tak dlm week 14-18 ni ? #firstmom

1 Balas

Mommy tak pergi scan baby ke ? Salu scan swasta dlm RM50+ cmtu. dpt scan dri awal bagus jgk boleh tawu perkembangan baby sihat or tak, mommy pun dpt tgk baby ada dlm perut xde rasa ragu2. Ubat kena mkn jgk, mcm Dr saya kata mkn iberet je, so satu biji je ubat ada semua benda iron folic acid semua. beli kt farmasi murah sikit. Takut bahaya tuk baby sbb susu xsama mcm ubat folic acid semua tu. susu xminum pun xpe tapi minum lagi bagus. kena paksa telan jgk taw mommy❤️

1y ago

Masuk 14week smpai skrg Tak pergi Scan dah Sbb ingat nak tggu 20 terus bru buat , baik lah in shaa Allah saya cuba paksa makan, pagi asyik pape je nk tggu gap lps mkn ubat tu rasa lama hihi mlm pulak tertidur awal TQ mommy sharing ❤️