SUSU MAMPU MILIK

saya ada breast lump & mistitis pada breast belah kanan , dan sekarang tengah on antibiotik . doktor tu sarankan supaya baby menyusu belah kiri je , tak boleh menyusu belah kanan buat sementara waktu ni . tapi baby saya bila menyusu belah kiri je dia memang tak puas . dia akan nangis2 . saya nak pump susu pun x boleh , sebabnya makin saya pump . makin sakit & cepat bengkak pula susu 🥺 so , saya cubalah topup susu fm pada baby saya . cuma , saya dah try lectogen baby cirit birit . saya try dupro pulak baby kembung dan nangis . saya try pulak dutch baby , tapi baby saya langsung taknak minum . dia rasa sikit je terus nak muntah 😭 korang rasa susu apa lagi yang perlu saya try ?? btw baby saya umur dia baru 1bulan 4hari 🥲 #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstmom #seriusnanya

1 Balas

Baby awk tak suka susu tepung kot sis sbb dia dh terbiasa mungkin? Ada susu Morinaga, katanya lebih kurang sama dgn susu badan. Tapi harga keras sikit la kat farmasi rm 74-79 utk 700gm. Awk blh cuba dulu? Sementara nak sembuhkan breast kanan awk. Kalau serasi baru blh beli lagi kt shopee

5mo ago

tula pasal 😭 okey sis . nanti saya try beli . harap2 la baby suka & serasi .