Sedih sebab tak tahu nak makan apa lagi

Saya 8weeks+. Takde symptoms muntah2 cuma lapar. Lapar yg setiap sejam, dua jam dah lapar balik. Kalau lapar, akan rasa mual, perut tak selesa dan sakit sikit lepastu pening sikit. Terbalik kan. Padahal saya makan nasi. Kira berat la kan makan nasi tapi sama je. Makan roti lagi la cepat rasa lapar tu dtg. Kdg2 mcm sedih sebab dah tak tahu nak makan apa lgi. Kalau makan keropok2 ke, tak elok pulak. Ada ke yg mcm saya? Ibu2 makan apa setiap hari? #firsttimemom #firstbaby

28 Balas

sedang alami.. sy baru je cadang nk kawal pemakanan xnk naik sgt berat badan. tp lapa dia, mcm seharian xmkn. pdhal bru je mkn sejam lepas. x jalan snacking2 ni.. nk mknan berat trus.. 🥴

Sama..sy setiap jam lapar 😅 kt rumah sy standby buah2,pisang,apel hijau,kcang2 bdam,pitchio gajus..kdang mkn roti dgn tlur..sy ada beli susu kmbing lazz jugak..mulut asyik lapar je 🤪

sy 9weeks.. perut pun asyik lapar & rasa nak mengunyah trus.. kdg tu nak sgt mkn tp xnk mkn mknn yg ada d rmh.. suami tnya nak makan apa, sy pun xtau.. tp nak sgt mkn 😂

Sama.. saya pun tak ada morning sickness, tak ada nausea alhamdulillah tapi tulah.. asyik lapaaaaarrrr aje. Kdg kdg tgh tidur boleh terbangun sbb lapar.

Sy pun Tgah alami skrg , takda rasa mual2 apa semua , tapi Keja nak makan ja , ermm asyik2 lpar , Smpai kdang2 taktahu nak makan apa dah 🥺

sama macam saya, kalau lambat makan sikit angin dan muntah², then bila makan pun perut dah tak accept dah sampai gastrik jadinya

Lapar dia smpi dlm tido pun boleh mimpi makanan. Tp baru ni sangkut GDM. Makin pening la terhad makann yang boleh dimakan. huhu

saya pun rasa mcm sama jugak asyik lapar je baru lps makan lapar lagi..pastu mula rasa pedih hati perut lapar..

sama la kita..Tak ada simptom muntah tapi mual je..Nak makan tapi dah tak tahu kadang2 nak makan apa 😅

sama sis. saya pun 8w. mmg lapar je 24jam pdhal bru lepas makan nasi 😆😆😆