Sapu Krim Panas

saya 33wk, sakit2 badan bhgian belakang dan pinggang belakang bhgian bawah. boleh ke nk sapu krim panas? mcm krim mustajab tu? ada effect pda bayi dalam kandungan ke?

5 Balas

Sy 35w sis sakit blkg pinggang tu mmg kerap sampai rasa tak selesa sgt2 , tp sy tak sapu apa2 krim panas risau bby kt dlm . Mnta husb urut manja2 je utk ringankan sikit2 sakit tu . Kalau sakit sgt pun sy sapu kt blkg bahagian dada n bahu kalau pinggang mmg tak sbb risau .

klu sy mmg xletak tp msa awal preggy dlu sy jd skit blkg teramat2 smpy xblh tunduk dan bergerak...dr ada bg krim mcm pns jgk...tp dia ckp bila btl2 sakit je blh pakai itu pun xblh byk...slbhnya sy tahan jela slgi blh

jangan. bahaya kwsn tu . sy sakit dkt kaki lenguh2 letak krim mustajab oren tu ttba perut sakit. trus sy bsuh kaki guna sabun.. mungkin sy ltk byk sgt kot😅

sy selalu klu area perut dgn belakang x letak minyak minyak panas sis, sbb ad baca, takut effect baby,klu bahu tu je letak minyak panas sbb kadang lenguh...

sy klau minta urut dgn suami letak yg oil massage tu ja .. xberani letak cream pnas 😅