Kejang kaki waktu mengeliat

Saya 30weeks 6days .. asal mengeliat ja mesti kaki kejang. Saya tak mampu buat apa2 sebab tak tau redakan kaki yg tengah mengejang .. serius sakit . Mengeras, rasa isi kaki tu nak masuk celah tulang . Teruk kejang kaki saya ni dua2 betis kejang kalau mengeliat 😭 sejak first time kejang kaki hari tu, sampai ke hari ini kaki ni ada rasa sakit kesan kejang2 .. setiap kali berjalan akan rasa seperti kaki ni baru je lepas hiking tau . Any tips nak redakan kaki kejang ? Atau nak elak kejang ..#seriusnanya

16 Balas

sy blm pernah lg alhmdulillah..kakak² sy ajar time dia nk kejang tu trs pegang tmpat yg rasa nk menjalar tu..sllu dkt bwh lutut..trus tekan...jgn smpai naik ke peha..itu yg di ajar .alhmdulillah