Sakit tekak

Saya 30w , skrg kena sakit tekak.. ibu ibu ada tak petua ? Sbb ibu pregnant kan tak boleh makan ubt #pleasehelp #ingintahu #firstbaby

4 Balas

hi awak, siapa cakap ibu hamil tak boleh makan ubat ni😅😅. haruuu. ibu hamil boleh makan ubat tetapi ubat yg doctor provide utk kita. doctor akan bagi ubat yg bersesuaian dgn ibu hamil. yg tak boleh mkn tu ubat yg awak beli sendiri tanpa pantauan doctor. sy awal trimester haritu hampir kena demam influanza sbb baby 1st kena influaza a. doctot mmg bg ubat bersesuaian utk sy. sbb sy inform sy hamil. sy mmg makan ubat doctor bg sbb sy nak protect baby sy. alhamdulillah okay. sekarang dh 32weeks++ dah.

hi sis, boleh makan ubat. doctor akan bagi ubat batuk and sakit tekak. semua yang suitable for pregnancy

minum lemon kosong atau tambah madu

Minum air suam banyak banyak