Sakit selepas bersama

Saya 28 weeks. Kebelakangan ini saya berasa sangat sakit dan pedih selepas bersama. Rasa pedih ini berlarutan sehingga 8-10 jam. Masa buang air kecil rasa pedih, lepastu dah okay. Persoalan saya - adakah ini sesuatu yang perlu dibimbangkan atau normal? Mommies pernah lalui sebegini tak?

5 Balas

mcm lama sgt je 8-10jam .. sy ada jugak rasa sakit tuu, tp xde lama sgtt mcm nii .. ada kluar darah x sis, klau okay xde kluar darah ke spoting, mybe xde msalah pape .. pesan kat husband jgn ganas sgt😅 atau utk kepastian boleh pergi check .. sbb sy dlu pun klau ada rasa sakit ape2, gi check kan, doc tnya ada bersama suami tak .. mmg tu je soalan dia ..

masa main tu tgh kering ke ? 8-10jam , lama sangat tu sakit ... kalau ganas sangat pun takboleh sis .. kalau dah sampai 10jm boleh gi klinik yaaa .. bahaya tu kalau dah sakit

kurang kan bersama kalau rasa sakit cuma seminggu sebelum bersalin kerapkan bersama , sebab itu salah satu cara mempermudah jalan baby tuk keluar..

normal sis. jangan ganas². cuba pilih posisi yang sesuai. macam woman on top atau bed edge.... itu lebih selesa sebenarnya.

pakai gel, mungkin sbb kering tu pedih