Boleh tak berpuasa

Saya 26weeks, boleh tak nak ganti puasa next nak puasa juga

2 Balas

Saya penah tanya nurse, nurse ckp klu tkde masalah kesihatan boleh try puasa selang sehari. Sahur mkn & minum secukup nya. Klu x larat jgn paksa. Sbb bulan puasa lah ramai ibu mengandung kena refer hosp sbb sayang nk buka puasa wlwpun x larat, kita tahan jgk lapar dahaga tp baby dlm perut yg lemah. Takut jgk dgr bila nurse ckp cmtu 😅

boleh ke x bergantung dgn diri u. u rasa u larat and x memudaratkan kandungan boleh buat. kalau u rasa x larat and risau kan kandungan x perlu buat. cuma bila puasa pon kena fikir jugak, kite ok, but bby dkt dlm ok ke x. sbb ade kes, mommy puasa semua ok, tapi bby x ok, heartbeat mula slow. but mommy x sedar. so, tye diri sendiri ya.