Nak tanya boleh ke

Saya 10weeks 5days first mom.. suami saya nak bersama dan buang dalam.. boleh ke buang buang dalam masa bersama? bahaya tak buang dalam ada effect apa2 kat baby? Saya risau pasal baby dalam perut saya dan tak tahu bab2 ni.. kalau dah bersama, perlu ke bagitahu doktor nurse? #pleasehelp #firstbaby #firstmom #ingintahu

24 Balas

sebaiknya jangan buang dalam. sebab kalau saya asal buang dalam mmg x selesa perut dan asyik mengeras. mgkin simptom ibu2 lain tp klu sy macam tu.. pernah terbaca perkongsian dr kalau air mani boleh memicu kontraksi

Sy masuk trimester ke2 bru bersama suami dan buang dalam. Xda apa pun cuma akan cramp sikit perut. Tp sy penah kena cramp perut 2x je lps tu xda. Trimester ke2 ni dh bersama byk kli xda pantang pn dgn suami

Kalau tak salah, masa saya buka buku pink dulu nurse ada remind jangan bersama dulu dengan suami semasa awal kehamilan. Cume tak pasti la dalam tempoh kandungan minggu keberapa boleh bersama.

Saya pun masa first baby pun. Alhamdulillah buang dalam je smpai bersalin. Allah mudahkan dan takde apa2 pun. dan yg putih2 tas kepala tu vernix.

klau xde sakit..bleed or y menganggu xde prob.tp klau rasa sakit or bleed tu bermakna xblh buang dlm.atas org jgk Ade y Rahim sensetif n x

Saya first tri suami buang dalam ok je. Second tri tak berani takut contraction & terberanak awal haha. Suami pun tk berani😂

kalau kurang ilmu ,waswas atau takut senang takyah sis...klau rasa utk kebaikan sndiri..lain org lain bdn 😅

Saya suami tak pernah tak buang dlm, okay je. Tak pernah cramp perut pun. Dah besar dah pun budak2 tu

Xda apa sis.. sy kli ke 2 preggy.. in shaa allah mmg ok je.. xda effect apa .. bg sy

Boleh je buang dalam. Nnti after sex just basuh/ cuci bersih ja.