Air liur terlalu banyak dalam mulut

Say dah nak masuk 16 minggu, tapi rasa mual masih ada. Air liur di dalam mulut saya juga sentiasa banyak dan kerap meludah. Bagaimana untuk saya atasi semua ini?

1 Balas

Ni sama mcm kes akak..smp 4 bulan air liur tu berenti sendiri.tapi jenuh lah kerja nak meludah je tisu berkotak kotak beli buat ludah.klu berenti pun time kita mkn je lepas tu kluar balik nak tido lapik tisu kat mulut..memang seksa sakit lah nak bbual dgn org pun tak boleh jadi loya kembang tekak sbb air liur terusan keluar.mmg takde ubat dik doktor ckp sbb hormon kita ngandung.ngandung ank lelaki takde..ngandung ank ppuan je kluar air liur mcm ni..

4y ago

Ini yg ke empat. Tp alahan sama mcm anak pertama kedua (perempuan). Tp takdala liur duk keluar ja masa tu.. Muntah ja la.. Anaknketiga lelaki, takla alahan sangat..