Eczema kulit gatal

Sape tahu ubat nape baik untuk eczema ? Bby 9bln #mommybuntu #firstbaby #bantusharing

2 Balas

Kena refer doktor jugak. Klau boleh doktor pakar kulit. And klau boleh jgn guna ubat yg ada steroid. Mmg bgus cepat elok, tp akn mnipiskn kulit n klau cara pmakaian tak betul, akn buat kulit ketagih steroid. Sis try join group ekzema kt fb. Mesc nme group tu. Mcm2 info boleh dpt. Klau ekzema dia garu2 smpai luka ada air bisa, tak boleh letak ubat lg. Sis beli saline water 0.9. Basahkn kapas gauze dgn saline water, tepek kt tmpat luka tu smpai kering. Smpai luka tu merosot. Bru letak ubat. Ni sye bljr dari doktor pakar. Fungsinsaline water ni dia matikan kuman. Dia air garam n tak pedih n selamat utk baby. Anak sye pun ada ekzema jugak. Insha Allah anak sis akan sembuh. Sye tak nak suggest apa2 ubat, takut anak sis tak sesuai. Kne refer doktor jugak. N jaga pemakanan dia, persekitaran, apa yg boleh buat dia triggered ekzema.

sis boleh cuba susu rizqi. baik untuk masalah kulit.sedap pun sedap. sy minum dn saya juga jual boleh ws saya www.wasap.my/60111933944/puliheczema