Aircond dan bayi

Sape pernah letak bayi 2 bulan dalam aircond? Ok ke? #seriusnanya

3 Balas

Sy setiap hari bagi anak tidur dalam aircond dari baby 1st day lagi.. Cuma aircond kena service and make sure persekitaran bersih dari habuk.. Pakaian lengan panjang atau mana yang sesuai and suhu aircond kena 23°/24°/25°.. Baru baby okay tak selsema and tak demam..

2y ago

Btw anak sy baru 2 bulan

Okay. Asalkan mommy adjust suhu jangan terlalu sejuk. Bagi anak pakai baju lengan panjang. Pakai stoking. Mommy pun sama kena pakai stoking. Bila berpantang ada yang tak tahan sejuk

okay, suhu & pakaian kena sesuai.