RELAKTASI

sapa pernah buat relaktasi? boleh share pgalamn tak ? sya nak buat relaktasi tpi baby sya tak nak df so sya just pam 3 jam skali .. ##pleasehelp #ingintahu

1 Balas

maksudnya relaktasi puan, nak anak df ya? Saya tiada pengalaman. Sepupu saya berpengalaman sbb masa newborn baby lama di wad. Jadi dia tak dpt nak df hingga dia stress . Saya cadangkan dia utk kerapkan skin to skin bonding dgn anak; buka baju dan bra, dakap anak mcm nak menyusu, bg dia hidu, cium dan jilat2 puting, ambil masa juga dia nak df. Sekarng dah df dah. jika puan perlukan bantuan profesional, hubungi je kaunselor penyusuan berdekatan puan. Mereka blh tunjuk ajar face to face.