baby 9 bulan belum merangkak

sapa ibu2 sini anak 9 bulan belum merangkak

3 Balas

anak sy 9 bulan tak merangkak. dia lebih suka menjelar. lagi laju kot😆. dah start angkat2 bontot..tp tak nak merangkak. skrg fasa memaut. apa je benda nak paut, nak berdiri. mmg tak boleh lepa.. duduk sendiri pun dah masuk 9m baru pandai. sblm ni, kita yg dudukkan dia.

Boleh tgk youtube mcmna nak ajar anak merangkak. Kalau dah start army crawling tak lama akan merangkak mcm biasa. Tp ada juga yg skip merangkak boleh terus berdiri. Tp kalau nak kuatkan otot anak better bg dia merangkak lama2. Banyakkan tummy time

Anak sy 11 bulan baru merangkak. Sebelum tu dia mengesot laju mcm ramboo

3mo ago

Anak awak sama la mcm saya.. Skrg anak awak mcm mne sis @dedet Benedet