Normal ke ibu mengandung berkahak ?? Saya dh 3 bulan mengalami berkahak yg membuat saya tak selesa😫

Sampaikan nk tidur xboleh disebabkan kahak di tekak #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

1 Balas

Dah pergi klinik sis?? Sy awal preggy pun mcm sis. Dr pesan suruh makan madu je. Sebb preggy ni tak boleh makan ubat batuk. Kecuali klinik tu ada ubat batuk yg selamat untuk ibu mengandung. Tapi biasanya dr takkan bagi sebab taknak risikokan janin. Sy makan madu, minum air suam. Then sy mandi air panas. Sebagai ikhtiar untuk bantu cairkan kahak. Pastu, tiap kali ada kahak, jangan simpan. Buang je. Sebab bila berkahak tahan-tahan x buang. Kahak akan jadi lagi byk. Bahaya.. ibu mengandung tak elok sakit. Effect baby.