Nak tanyak

Salam...sya ada kncing mnis dgan drah tinggi...bleh tak saya mkan roti canai...teringin sgat nak makan roti canai bawang dgan roti canai telur...

2 Balas

mkn sikit2 buat lepas teringin saja. xpun mkn share dgn husband.

5mo ago

ok kak..terima kasih

From my gynae advice, I elakkan. I tak makan sebab ada GDM.

5mo ago

Untuk situasi I, I kena control calories intake. Plain Roti Canai ada 300 kalori. Total calories intake per day untuk I 2100 kalori. Sebab tu gynae I advice untuk elakkan. Jadual makan I 6x sehari. Kalau breakfast saja sudah 300 kalori. I ada lagi 1800 calories intake. So my gynae advice untuk opt for chapati (136 kalori). Ini I punya diet plan la. I tak tahu u punya macam mana. Nanti u discuss la dengan doktor/dietitian.