pregnant 12week 4day

salam..sy nk tanye sbb sy selalu sgt batuk..xape ke klu sy mkn ubat batuk..sy tkt ada efec kt bby

20 Balas

Xbole.. i pun bru baik batok.. mnum air kosong a lot, jgn mkn manis, minyak pun kne control.. ubt batok is not good for pregnancy..

sebenarnye tak berapa elok sis,nt baby kurang aktif sb asek tido.. better sis minum madu n air suam.. lebih elok dr ubat batuk

a big no no..cuba dptkan nasihat doc. boleh cuba sapu vicks di tapak kaki then pakai socks masa tido

Ubat batuk, ubat selsema tak sesuai untuk ibu mengandung dear. Lebih baik dapatkan nasihat doktor. 😉

X boleh mkn ubat sebarangan,mmg kena consult doktor..dos utk preggy mummy x sama dgn org biasa

Hm better jangan makan ubat seberangan. Means nak beli ubat batuk beli ubat batuk herba.

boleh makan ubat batuk prospan .selamat untuk ibu mengandung

x bolh smbrng sja mkn ubt jmpa doktr dluh atu kt mnum air suam

Better not sis, tahan dulu and minum air suam selalu

Ambik ubt batuk yg dikhaskn tuk ibu mgndung