Cubaan hamil

Salam...saye baru berkahwin and nak rancang anak..mcm mna nak tau kita tgh subur and waktu yang tepat untuk bersenggama#pejuanggarisandua #pleasehelp

12 Balas

Boleh guna apps kak, atau OPK. kalau OPK susah terang dua-dua line, perhatikan lendir egg white atau ovulation cramp. Saya ada PCOS, period saya tiap bulan datang. CD saya 28-31 hari, waktu subur tak tetap. Bulan lepas hari subur saya ada ovulation cramp pada CD14.. Alhamdulillah bulan ni saya positif preggy, rezeki Allah. Semoga awak dimurahkan rezeki zuriat ya. Aminnn

Hai sis. Ni saya buat sebelum pregnant 1) setiap hari mkn buah kiwi dan avocado untuk tingkatkan kesuburan 2)Jangan skip makan asid folik 3) Selepas period terus guna opk sbb nak tahu waktu subur. Bila dah dapat dua line pekat atau line depan lebih pekat dari blkg, dh bole bersama. (Kalau ada eggwhite tu pun tanda subur)

bagi yg period dia regular senang nak track .. boleh guna apps .. tp bagi period irregular, saya cadang guna opk .. lepas tu dlm masa yg sama perhatikan dekat apps .. nanti lama² awak akan dpt rentak dia

klu yg period regular boleh gna app my tracker.. klu yg irregular pla bole try opk tuk cri waktu subur.. cba try app premom..rsany app ni pun mmbantu jgk☺️

2y ago

ya... klau dh pekat dua2 line.. atau line T lbih trng.. nnt dkt tepi tu dy akn highlight color purple

Wsalam, biasanya klu period normal sng nk track. Klu xpasti blh guna opk utk track waktu subur. If lps celup dua2 line naik sama merah dh blh bd.

Jangan skip makan folic acid. Boleh guna period apps take note bila period so nanti bila waktu subur. Banyakkan berdoa juga. Moga dipermudah ya

sy guna apps mycalendar je, ltak tarikh period dlm tu, apps yg akn bgathu bila hari subur. and dah boleh laki bini start mkn folic acid.

Nak tahu waktu subur lebih tepat akan keluar lendir putih jadi sebaiknya kena bersama hari itu.

sye guna apps my calendar dan buat jgk opk test setiap hari..folic asid kalau boleh jgn miss..

saya guna app untuk tau bila hari subur .. kalau nak dekat2 hari subur banyakkan bersama ye