Rasa perut makin kecil

Salam..saya nak tanya, kenapa perut saya rasa makin kecil? sdgkan saya dah 15 week..tapi saya sihat2 shj, tiada pendarahan apa2 pun

6 Balas

Stuju psl yg bloated tu, awl2 trimester 1 badan sy pun kuat bloated sangat xselesa makan skit ja pn dah kenyang gara2 bloated. Dan perut pn ikut besar sbb kembung penuh angin. Bila dah masuk trim2 bloated dah kurang dan perut pn nampak kecil skit laa tp dah nampak bump sebenar berbanding waktu bloated mula2. So jangan risau psl ni ye.

2y ago

hehe lega sikit saya rasa..tmekasih bgi pendapat kat first time mummy to be ni yg takde pengalaman apa2 lgi 😅😅

yaallahh... sama🙃...masok 14w3d ni badan rasa normal jer..terpikir aku ni prgnant ke tidak ni..tapi tak ada unsurr gugur.. perut da tak buncit mcm 1st tri dulu.. risau pon ada lega pon ada..lega dari segi morning sickness risau dr segi ok ke tidak ni sbb kat dlm kan tak nmpk.. pagi ni nampak posting momies ..lega sikit

2y ago

Sama mcm sy 14w2d… ada terfikir mcm sis… semoga baik2 sahaja laa kandungan kita….

mcm sy, 2 bulan pertama perut asyik bloated masuk angin.. so nampak la kembung sikit.. nak masuk trimester kedua ni mcm dh kurang masalah angin dlm badan.. perut pun xbuncit mcm haritu.. normal kot sis, sbb awl2 bloated sbb angin, so kita rasa mcm makin kecil..

2y ago

wahh sama2 first mom kita yee..smoga baik2 shj utk kita semua 😍

saya pun skang ni 15w..mang ada rasa mcm perut mengecil walopon takde pape pendarahan..

2y ago

iya sama kita hehe..syukur takde ape2 sbnarnya

Saya pon skrg 15weeks , risau jugak . sebab baru first time 😅 .

Ingatkan sy sorng je rasa perut mengecil bila masuk trim2 😅