Tak blh telan ubat

Salam,nk tnye siapa kat sini jenis payah nak telan ubat,sy bau acid folid dgn vtmin tu pn dh nk mnth🥺🥺ada x suggestion 😭😭

2 Balas

first baby ke mom? i pun jenis susah sangat telan ubat. and i tak boleh makan zincofer ke iberet ke obimin, semua muntah. even vit2 kk bagi pun😂. i try maltofer tablet perisa coklat tu, folic acid yang size kecik2 5mg kot kalau tak silap. boleh beli kat pharmacy. tapi kan, kalau tak silap lah, dalam maltofer or nama2 ubat kat atas tadi tu mmg dah ada folic acid. so kalau makan tu je tak makan folic acid pun ok kot. if ragu2, call je kkia tanya. cakap je you tak boleh makan, nak muntah. nanti if sesuai dgn mana2 ubat pun bagi je tahu nurse.

2y ago

vitamin tambah darah ke? depend on yours juga, kena try, kalau muntah kena tukar lain

Cuba telan ubat dgn air oren sunquick or air buah lain yg masam2

3y ago

okey,saya cuba🥰