Baby x berak 2 hari

Salam...nk tanya...baby saya umur 3 bulan...dia x berak 2 hari ni.asyik nangis je...minta tolong mommis bagi petua ke...ni anak 1st saye..risau saya

2 Balas

Sis urut perut dan belakang baby, lepas dy minum susu.. Bagi sendawa dulu ya... Lepas tu sis duduk bersila, letak baby dlm riba sis, biar punggung baby jatuh kedalam sikit kat tengah riba sis.. Tunggu la dlm 10-20 minutes.. Tengok dy ada berak tak.. Anak sy buat mcm ni kalau susah berak. Sy panggil toilet baby. Kadang2 sy letak dlm car seat dy.. Pun dy senang berak.

bagi susu formula ke bf ya?

4y ago

kalau bf seminggu xberak pun xpe sis.. kalau bgtau nurse pn dia akn bgtau normal..