Pergerakan baby dlm kandungan 21w

Salamm. Normal ka klau 21w belum rasa pergerakan baby lagi? Sy first mom. Sy baca slalu 21w ni pergerakan baby kita dh boleh rasa. Risau jugak. Lagi 2minggu baru appt dgn kk. Tq smua.

4 Balas

klau ade bajet lebih, boleh scan dulu kt swasta. dlm rm60 scan 2d. nnt boleh tgk heartbeat n gerakan baby. buat detailed scan trus lg elok sbb dah 20w above boleh dah buat detailed scan. nnt dpt tgk jantina organ ukuran lengkap. sbb nnt kk pun akan mntk buat detailed scan if kita mampu. dlm rm120 cmtu. nnt dpt scan n report skli

Tak lama lagi rasa la tuu. Saya pun dok tunggu2 jugak sebelum ni. Skrg dah 20w lebih baru rasa, tu pun tendang geli2 je, dia tendang kebawah gitu. Time baring nak tidur, kalau siang tak rasa dia gerak pun lagi. Nnti awak baring tu duduk diam2 try la pegang perut, suruh baby gerak.

wsalam..stp org tksama..lagi2 anak first..insyaAllah tklama lagi rasa...mcm sy 20minggu dh kuat dh Rasa..21w aktif sgt lagi2 waktu Malam nk tidur kuat sgt rasa pergerakan baby...

Baby sedu ada rasa tak sis? Saya 19w belum rasa sgt dia gerak tp sedu2 tu dpt rasa

10mo ago

Sedu tu macam mana sis?