sakit gusi

Salam..baby sy 6m10d dh mula sakit gusi,asyik menangis sambil gigit2 jari. Jadi kurang susu,kurang makan dan jd kurang aktif sbb sakit. Orang kata nk start tumbuh gigi. Boleh bg tips tak macam mana nak tenangkan baby and kurangkan sakit dia tu. Tq

1 Balas

Boleh cuba ;- 1) bagi baby gigit teether yang diletakkan dalam peti sejuk. 2) bagi baby minum gripe water 3) kalau masih menyusu badan, susu ibu tu buat ice cube/Popsicle baby baby gigit/hisap Semoga bermanfaat, selamat mencuba