Ruam n Kurap Susu

Salam..ade x ank ibu2 yg mcm nie.leh suggest x krim ape yg sesuai nk hilangkn.#pleasehelp

Ruam n Kurap Susu
13 Balas

Seeloknya refer klinik puan, anak saya pernah naik ruam2 merah sampaikan mengelupas kulitnya, saya sapu macam2 cream tapi lagi worth. End up saya decide pegi klinik doc bg cream then Alhamdulillah lpas sapu better than before. Puan cuba ke klinik dulu ye, minta pendapat dari doc, takut sapu cream macam2 nanti takut makin teruk kulitnya ❤️

1y ago

tu laa..org kata try tepung ubi,dh try pun mcm tu.nnti sya bwak klinik jela..trima ksh ye

kalau baby masih bawah 30hari, tolong bawak ke emergency segera. risau ada jangkitan kuman dalam darah. kalau dah lepas sebulan, masih boleh ke emergency untul dapat rawatan lengkap dan diberi keutamaan. elakkan pakai losyen/krim buat masa sekaranag. nampak macam tanda² eczema ni. semoga dipermudahkan setiap urusan dan baby cepat pulih.

1y ago

insyaallah..trima ksh

baby sy kena kurap susu dekat dagu. saya sapu losyen shaklee utk dia. tapi kalau sampai kena ruam dan kurap susu skali, better cek doktor utk lebih detail. sy pun xberani nak suggestkan apa2. better follow up dgn doc. semoga baby puan sihat2 selalu. amin 🤲

1y ago

insyaallah trima ksh ye

Anak saya sama mcm nie.. lepas check up sebulan naik kat leher..belakang leher dan kat kepala..end up naik kat muka, leher dpn dan dada. Mcm2 cream sy guna tapi xde yg berkesan. At last saya guna snow white cream baru berkesan

1y ago

baik2 sya try..trima ksh

hi sis. boleh bawa pergi klinik tapi voleh ikhtiar juga dengan cream jollycare, setakat ni cream tu paling berkesan yang saya pernah guna and dia guna safe ingredients. kalau lepas guna makin teruk boleh stop.

1y ago

trima ksh yee..nnti sya try.☺️

Awak, da jumpa doc ke? Doc cakap apa ya? Saya baru perasan baby saya ada yang warna kulit xsama tu di leher, bintik2 xde..saya ingat sebab susu selalu meleleh ke leher. Jadi cmtu. Bukan ya rupanya

1y ago

lum jumpa doc lgi..sbb org kata try tepung ubi,tpi xok jgk

ni bukan kurap susu ni smpai ke blkg bdn. nk kata ruam panas pon bukan.sebaiknya bawa bby g klinik. biar guna ubat yg dr bgi. ksian bby

1y ago

sejak duk wad sbb kuning trus ade bnde nie.tpi dia xsakit,xgatal..nnti sya bwak klinik.trima ksh ye

Dah bawa pergi klinik ke? Kalau belum pergi klinik dulu. Tak berani nak suggest any cream 🙏

1y ago

baik2

ya allah kesian baby. akak cuba bawa baby ke klinik maybe doktor akan suggest APA2

1y ago

baik..trima ksh ye

Saya pakai cream herbal shaklee.