Mengigil, seram sejuk dan mual

Salam..ada x mommies sini yang alami macam saya..kandungan baru masuk 10w.. skrg bila xdapat minuman manis badan saya akan mengigil,seram sejuk dan mual. Kenapa ya?

2 Balas

kena kawal manis sis. amek sumber gula dari nasi, buah2. air manis ni bukan pregnant je tak bagus, time biasa pun tak bagus utk badan kita. gdm ni susah tau, kena check darah tiap 2 minggu, kalau tak terkawal kena makan ubat/cucuk insulin. & senang sgt kena gdm time kita pregnant ni. gigil/seram sejuk tu semua mainan minda. ni serious. dulu sy pun rasa sy tak boleh tak consume gula putih tu. tp sy paksakan jugak. minum air masak hari2, tiap masa. takda sugar craving pun sebenarnya. tp bukan air manis je la, makanan pun sama kena jaga. jgn tak minum manis tp dok makan buko la, fruit koktail la, donat topping ke apa semua tu. semua kena berkadar. nak jaga gula ni mmg susah tp boleh je.

😭😭saya pula xbole minum air yg ada perasa termasuklab jus. Nk minum air yg betul2 sejuk baru keluar freezer tu je yg sy bole telan..tekak tetasa payau pahit sentiasa…makan apapu pasti rasa nk keluar semula 😭😭😭berat saya turun 3kg dlm masa 2 mggu…

2y ago

berlawanan pula kita..tapi sungguh saya kena minum air betul² sejuk.. bila minun air xsejuk mula la mual.. betul saya pun ada rasa tekak payau..bila telan air sejuk manis..hilang laaa..risau je kena kencing manis masa pregnant ni