cara nak susu badan meriah

salam.. tumpang tanya, ada tak cara nk suruh susu badan kita meriah? selain dr berurut? sbb ank sy pramatang.. skrg duk d nicu lg, jd sy kene perah susu sendiri.. kadang lenguh jgk duk perah susu tu.. ada beli breast pum yang manual tu, dah cuba tapi susu tkkuar jgk.. ke sy salah guna breast pump tu? ni baru first try pump tu.. sblm ni tkpernah jd tktau nk guna camne 😅😅😅#pleasehelp

7 Balas

salah pilih size corong pump pun boleh jadi punca.. 👇ni antara contoh nak ukur size breast sesuai corong pump. https://feedbyumminajla.com/tips-pilih-corong-pam-yang-betul/ lepastu nak tambahkan susu badan nurse saya pesan kalau boleh takyah amik supplements, jaga pemakanan , makan makanan yang berkhasiat. jaga waktu pump. pump setiap 2jam. buat powerpumping. terutamanya waktu tengah malam. sebab proses susu yang banyak pada waktu tengah malam. kalau boleh buat straight 2-3 hari. insyaa Allah berkesan. semoga sis sabar dan kuat, dipermudahkan segala urusan 🥰

1y ago

ooo.. oke, thanks 😁

awak perah setiap berapa jam sekali? kalau awal2 ni kena perah setiap 1@2j sekali. bukan tggu breast penuh baru awak perah. manual breast yg mcm mna awak beli? kalau mcm penah awak beli electric breastpump ataupon wireless breastpump. sebelom beli minta seller guide size corong pump supaya tak tersalah size

1y ago

ooo.. oke awk, thanks info ya 😁

if puting xde masalah tersumbat , beli pump pn elok , tp massage dlu . pastu baru push pump . tp kalau puting x keluar , try cari brand manual hegen . dia membantu jgk . selain itu try minum susu momma utk booster susu and lactation jelly and cookies utk booster .

1y ago

rase pump tu kot prob.. sbb sy perah pakai tangan oke jer kuar..dlm 4oz, tp guna pump tu tkkuar plk susu.. tq wak utk cadangan booster tu 🥰🥰🥰

beli yg electric atau wireless punya pump sis. manual punya mmg sakit tgn. and susu kita utk permulaan cukup je utk anak newborn. sbb perut bby ni kecik jee masa bru lahir. besar kcg walnut tu je. and susu akan keluar sesuai ikut usia anak nanti.

minum susu soya.insyaallah susu meriah sgt2.ni pengalaman sy ye,org lain lain la ye🤭

1y ago

hehe, tkpe.. 😅 silap sy jgk.. tk bagitau awl-ii

Minum air masak je banyak banyak insyallah susu akan melimpah

1y ago

dah.. sampai kerap ke toilet dh 🤣🤣🤣

beli yg auto