Minta Pendapat

Salam. Sye nk tnye klau Kite mnun air ais lpas hbis pantang, ade ape2 effec ke.? Sbb ade yg kata kne pantang ais selama setahun.. X mmpu rse nye tambh2 lgi skrg ni musim panas.. Tlg bg pendapat.. #ingintahu #komenpositif

5 Balas

Mak sy xhalang pn sy minum ais. Abis je pantang mmg trus minum ais. Knp perlu pantang? Xd istilah pantang ais what so ever. Sbb ais tu masuk dlm badan akan bertukar jd suhu badan. Bukan terus membeku sampai ke perut

Tak salah pun minum ais. Tapi ais kosong bukan ais manis. Orang selalu pusing apa doktor cakap. Doktor suruh healthy diet. Tapi orang kita masa pantang terus bantai p minum air manis.

Yup sy pon masa dalam pantang dulu ada je minum ais. Follow la Dr. Imelda Balchin kat Fb. Beliau ada share mengenai pantang2 semua ni😊

boleh je minum tp jgn lah sejuk beku sangat..sikit2 je utk sejukkan tekok tu je

hai nak tnya . ada tak tips untuk turunkan tekanan darah ye..