Thyroid

Salam. Sy suspect kena thyroid sebab dekat leher ada ketulan. Ingat nak double check next appt 19/5, tapi lately selalu rasa jantung laju, ketar2, and kuat berpeluh sbb panas sangat. Perlu ke saya check secepat mungkin? Ada tak sesiapa boleh share pengalaman thyroid? Risau pulak rasa ?

2 Balas

Klu betul ada thyroid mmg kena refer doctor..sbb Akak masa 13w jantung laju sangat..check darah doktor ckp bacaan tyroid tinggi tapi leher takde bengkak so doktor pun refuse samaada nak on ubat atau tak..sbb dia takut hormon je masa ngandung..2 kali lagi test darah lepas tu bacaan dah normal..then dia ckp ni sbb hormon je takde pun tyroid sbb akak skrg ngandung dah berumur banyak risiko.akak ada tanya klu betul2 ada tyroid ada effect tak tak baby..dia ckp ya ada effect..baby lahir nti IQ dia akan rendah,baby mungkin cacat atau down sydrom dan tak membesar mcm kanak2 lain(maaf ye bukan nak takuktkan awak sbb akak dah alami)..skrg dah 34w..alhamdulillah jantung laju pun sesekali maybe penat buat kerja..so nasihat akak refer dgn doktor cepat ya

4y ago

Allah. Ok sy check cepat. Risau sangat 😢😢

Sy pon tgh dok tgu result.. Misi kata nadi laju.. 2x check nadi laju.. Tgu result darah ja skrg.. Aduii.. Sbelum nih ta penah ad pon. Ketulan kat leher pon ta dak..