Kenapa ya ?

Salam , sy first day last period pd 20/10 .. klu ikutkan sy dah 9 weeks ? tadi keluar pendarahan + lendir tapi sikit2 dan sy terus ke gov hos dan dia buat detail scan , doc ckp usia kandungan baru 6 weeks .. Janin & kantung ada , tpi degupan jantung masih tiada ? first scan di klinik swasta 22/12 doc cakap dah 7 weeks ? sy confused yg mana satu usia kandungan sy ? kenapa mkin mengecil ?? #ingintahu

1 Balas

6week msih awl lg puan. kekdg dkt mesin pun dia tak accurate sgt week dia appear ms awl2 kehamilan ni .tggu smpai 10week and 11 week in shaa Allah ada dengupan jantungnya....mcm sy dlu pun mcmtu juga siap doc bg tarikh tuk gugurkan kandungan siap kata kalau sy bg awk acid folic pun sia2 je kalau janin ni tak jd .tgk2 ms 10week and above chck dgn doc lain ..ada dgup jantung dia... kalau x mnyesal tak sudah dgr ckp doc dkt hsptl.. alhamdulillah skrng anak dh umur 3 tahun ..kekdg ada doc pandai tgk ms scan .kekdg ada yg tak ..dia kena zoom byk kali baru nampak dengup jantung bby .sbb bby ms tu halus sgt2.. puan jgn stress2 k...doa yg baik2 in shaa Allah yg baik2 shj berlaku..mkn je acid folic jgn skip k . bykkn rest .puasa dr bersm dgn husben buat smntra wktu . bykkn rest jgn byk berjalan n bergerak bedri lm pun jgn .sbb msih fragile lg ..mg dpmudahkan segalanya .Allahuma aamiin Ya Mujib

2mo ago

Time ni sis ada bleeding tak?