Tak selesa waktu bersama

Salam. Sy dah selamat bersalin bulan 6 haritu. Cuma sampai sekarang sy rasa tak selesa dan sakit waktu bersama suami. Dah cuba letak pelincir banyak2, go slow etc tapi masih sama. Syukur suami faham dan dia pun tak sanggup nk tgok sy sakit2. Tapi tulah kesian pula suami 😅 sy pun risau sbb tak hilang2 sakit tu. Ada mommies sama mcm sy? Boleh share tips untuk hilangkan sakit tu? Ataupun sy kena rujuk doc/nurse? #pleasehelp sy buntu 😢

4 Balas

mungkin rasa sakit sbb trauma bersalin. secara tak langsung kita dok fikir boleh ke bersama, tak terkoyak ke. tu yg otak juga manipulasi. mungkin kena awk yg mula dulu, so bila awk bernafsu, rasa sakit & semua yg lain tu akan hilang. tp sebaiknya rujuk la pakar. takut ada masalah lain.

Sy pun sme msih trauma.. suami mntak bersama bnyak kali sy tolak smpai kitorang bertumbuk la😅.. pstu lama2 sy dh penat hri dy pujuk.. last sy redo sy kosong kn otak.. lama2 ok je sis.. cuma sis jngn fikirkn kena jahit tu.. fikirkn bnda lain … anak sy dh 3buln lebih dh

maybe sbb trauma

trauma tu