Berat Badan

Salam sy dah 22w. Tadi pergi kk checkup, berat lebih 1kg. Tekanan darah ok je. Jadi memang nak kena cek tiap 3 hari sekali ke tekanan darah tu? lepas 2 minggu kena pergi kk semula. kalau tak pergi ada masalah ke? #bantujawab #SeriusTanya #firstmom

6 Balas

yaa sis saya pun tgh ulang alik kd 2hari 1kali selama seminggu bulan lepas sbb berat drop 3kg (63kg) bulanni berat naik 1kg (64kg) berat masa buka buku 66kg . dkt tempat saya check sekejapje sis dlm 30min je dah siap check bp berat dgn heartbeat baby. tapi saya suka sbb boleh dgr heartbeat baby walaupun takboleh tgok.

Sama dengan saya. Berat lebih 1kg 20w. Saya Kene pergi kk 3 hari sekali untuk check bp ibu dengan denyutan janin tak silap. Apa yang saya faham, kalau berat ibu berlebihan ada risiko juga.

sy setiap kali checkup bulanan kat kk mesti kena check tekanan darah seminggu sb berat badan naik... setiap ari selama seminggu...untungla tmpt awak 3 hari sekali 😭

saya pon dh masuk 22w mnggu lps pgi kk berat naik lebih 1.3kg haha. kena cek bp selang sehari n trus kena mnum i gula tp cekup still sbulan skali lg

sy selang shari sejak 2minggu lepas kena dtg klinik.. sbb berat naek 400gram

Saya terlebih 1.6kg xsilap. Kena monitor kt rumah je bp. Pinjam ayah punya 🥲