Bagaimana nak tahu pergerakan beby? Sy baru masuk 20 weeks

Salam, sy confuse, mcm mana nak tahu beby kita dah gerak ker belum dlm perut? Kadang sy rasa sakit perut memulas.. tu ker pergerakan beby? Biasa week berapa baru ada pergerakan beby ye? Sorry sy 1st mom.. mohon pencerahan dr yg senior plz..

2 Balas

bby dh bgerak since 12w lg cuma kita xdpt rasa sbb kndungan masih kecil dan ruangan luas. klu memulas tu more to angin dlm bdn. and klu nk rasa secara physically, it depends on your body, seawal 20w blh rasa. but do not expect rasa berkali2 dlm sehari.. rasa mencuit tu dlm sehari 3-4 kali saja. but eventually bila kndungan dh nk reach 28w..u blh rasa regulary.

kita sma 20w.. sya start rsa masa 18w lg.. nnti awak try baring melintang nnti dia rsa beralun2 best je🤭🤭😂 .. lagi 1 perut kita terasa mcm angin.. kdg2 ade rsa nk tekencing sbb dia ttdang pundi kencing kita