Eczema atau ruam

Salam siapa tahu ni eczema atau ruam? Sbb cek hri tu doktor/misi bgtau mungkin eczema n ada dpt ubat pelembap.. tp makin merah bila pakai. So sy stop ubat tu .. atau ada cara lain lagi bleh rawat? #firstmom #pleasehelp #firstbaby

4 Balas

Updated : dah jumpa doktor pakar kulit. Mmg eczema.. doktor bagi ubat utk sembuh, sbrg ubat eczema yg cepat sembuh amat bahaya. Terutama cream steriod. (Boleh research) sy guna atas pantauan doktor. Tp kawan cakap still bahaya. So dh sembuh mmg stop dh ubat tu. Hnya pakai pelembap supaya kulit xkering

sy gune lotion ni je.. https://vt.tiktok.com/ZS8DWBray/

dekat pipi je ke?.kalau eczema ada tmpt2 lain jugak

2y ago

ouhh, tempat lain ada jgk tp sikit.

Ni gambar

2y ago

awak pakai krim snowhite lotion treatment, sgt2 ok...sye pon baby cmni juge, xsampai 4hari, hilang