Spotting coklat

Salam semua..saya pregnant 16w6d da 3 hari sy klua spotting coklat mcm ni selepas sy bersama suami 3 hari lepas.. normal ke? Sy scan keadaan baby okay tp masih kluar spotting.. knp ye

Spotting coklat
5 Balas

Any spotting/ bleeding direct emergency je sis. Tk perlu pg klinik dah. Kalau scan ok, takut area vigina luka nnti boleh leads to infections. Nurse dkt kk kan selalu pesan, kalau ada berlaku pendarahan terus pg hospital.

sis sya pn prnh alami bgni..tpi time bersma suami kluar darah lps tu kluar darh coklatt..lps tu sya pg check smua normal jk..cuma doktor ckp mungkin tekena ruam bahagian vagina kta..saat bersma suami..

12mo ago

Baik trme kasih atas replynya sis.. sy pun baru jd mcm ni lepas bersama suami

saya pun 16 weeks plus, so far bersama tak pernah cramp atau spotting. sebab wajib buang luar dan jangan kasar sangat, masuk pun tak sepenuhnya. berpada2 sebab tengah pregnant.

bedrest sis, jgn buat ape2 keje... baring je dlm bilik... kalo perlu mkn ubat kuat rahim, sis mkn ye...

Doktor kata apa?

12mo ago

I see. Cuba awak dapatkan opinion di klinik yang lain. By right kena ada pemeriksaan yang lengkap sebab ada pendarahan kan. Apa2 spotting atau pendarahan sewaktu mengandung memang tak normal. Perlu ada pemeriksaan lanjut daripada doktor. By right doktor kena check bawah sekali.