Puasa semasa Breastfeeding

Salam Semua..saya nak tanya..saya full BF baby 5 bulan..masa pregnant haritu banyak tgal puasa sbb tak larat..plus kalau larat..nurse tak bagi puasa sbb berat bdn naik mendadak...takot hypo ..cek urine hb bp semua normal..so byk la yg saya kena ganti..now saya nk ganti semua puasa tu balik..mmg sgt lah tak mampu...bab mkn saya okey lagi..boleh sahur makan lebih protein ke apa ..tp dia punya dahaga tu ..ya Allah..mmg tak tahan..lagi2 lepas menyusu anak..😭😭mmg saya kuat minum air kosong..dah brapa kali try puasa ...smpai menggigil nk pitam pon ade sbb dahaga tu...terpaksa jugak berbuka..mommy2 ada tips tak untuk saya berpuasa...or saya kena hold dulu..saya dah cuba byk kali..😭😭😭 byk hari tu nk kena ganti..#pleasehelp #firstmom #firstbaby #ingintahu #seriusnanya #bantusharing

1 Balas

sye ade 30hari nak ganti tahun lps punya. so sye decide utk x ganti lagi sbb bby susu bdn. and berkemungkinan besar tahun ni pon x puasa lagi kalau memudaratkan. since hari tu sye penah puasa utk mgtt, susu bdn jadi drop and mula rasa bdn mcm kering sgt. kalau memudaratkan x perlu ganti dulu. nanti ganti sekali dgn byr fidyah je.

2y ago

okey tq sis..💖💖